Ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει λόγω άδειας του εκπαιδευτικού. 

2 Μαΐου 2022
Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές επιστρέφουν αύριο 3 Μαΐου σχολείο μετά το Πάσχα ΧΩΡΙΣ σελφ τεστ! Υποχρεωτική συνεχίζει να είναι η μάσκα στον χώρο του σχολείου!

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου θα σταλούν οι βαθμοί των παιδιών σε φάκελο! Οι κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να ενημερωθούν, μπορούν να τηλεφωνήσουν στον εκπαιδευτικό της τάξης!
Τη Δευτέρα 4 Απριλίου το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει!
Self test θα  γίνεται πια μόνο κάθε Δευτέρα!!17-03-2022
Αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει λόγω άδειας  εκπαιδευτικού!


Εγγραφές μαθητών στην Α' ΔημοτικούΑΥΡΙΟ 22-02-2022 ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ!!

15-02-2022 ΕΠΕΙΓΟΝ 

Χθες
 βρέθηκε θετική η συνοδός του λεωφορείου.  Όσα παιδιά μεταφέρθηκαν χθες με το λεωφορείο θα πρέπει να κάνουν: Τρίτη-ραμπιτ,  Τετάρτη-σελφ τεστ, Πέμπτη-σελφ τεστ, Σάββατο-ραμπιτ!
Τα παιδιά που έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί θα κάνουν Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο σελφ τεστ. 

 08-02-2022

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα το μεσημέρι θα γίνει κανονικά μεταφορά με το λεωφορείο! Και από αύριο κανονικά πρωί μεσημέρι!

Μετά από 1 βδομάδα κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, τα σελφ τεστ αυτήν τη βδομάδα θα πρέπει να γίνουν Κυριακή 30/01, Δευτέρα και Πέμπτη. 


Μετά από απόφαση του Δήμου Καντάνου Σελίνου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.  Και τις δύο μέρες θα γίνει Τηλεκπαίδευση! Θα σας σταλεί και email από κάθε εκπαιδευτικό!

Αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Δε θα πραγματοποιηθεί ούτε Τηλεκπαιδευση. 


Ανακοίνωση 

Αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου δε θα πραγματοποιηθεί Τηλεκπαιδευση μετά από απόφαση του υπουργού πολιτικής προστασίας. 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με Τηλεκπαιδευση στις 24 και 25 Ιανουαρίου με απόφαση του περιφερειάρχη Χανίων. Κάθε εκπαιδευτικός έχει στείλει email στους γονείς για παραπάνω λεπτομέρειες. 

Ανακοίνωση 

Σας ενημερώνουμε ότι από  αύριο 18-01-2022
το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11-01-2022

Σας ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει Τετάρτη- Πέμπτη-Παρασκευή  λόγω απουσίας εκπαιδευτικών. Από Δευτέρα 17-01 -2022 Θα λειτουργεί κανονικά. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο!
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να προμηθευτείτε από το φαρμακείο από την Τετάρτη 5-1-2022 έως το Σάββατο 8-1-2022 5 self tests για κάθε παιδί. Τα 3 τεστ θα πραγματοποιηθούν την πρώτη βδομάδα και τα άλλα 2 την επόμενη.
Την Κυριακή 9-1-2022 θα κάνετε το πρώτο self test και θα το περάσετε στην πλατφόρμα edupass , για να έρθουν τη Δευτέρα τα παιδιά σχολείο κρατώντας τη βεβαίωση. Τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα κάνετε τα επόμενα για να έρθουν την Τρίτη και την Παρασκευή. Από την επόμενη βδομάδα τα τεστ θα είναι 2 όπως και πριν.
SELF TEST ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ Ή ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ!!
Είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση των τεστ καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά στην περιοχή μας!
Σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα στο σπίτι σας την τελευταία βδομάδα, το παιδί δεν το στέλνετε σχολείο και επικοινωνείτε με το σχολείο τη Δευτέρα 10-1-2022.Ανακοίνωση 29/11/2021Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 29/11/2021 ξεκινάει η λειτουργία του ολοήμερου.  Το φαγητό που θα έχουν μαζί τους τα παιδιά δε θα ζεσταίνεται  λόγω covid.  Θα το τρώνε σε θερμοκρασία δωματίου . Το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 3 και θα υπάρχει δρομολόγιο με το λεωφορείο. 


Ανακοίνωση 

Αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες. Να έχουν μαζί τους μόνο ένα μπουκάλι νερό.  ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΆΞΕΙΣ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 10 ΠΑΡΑ 20. ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ  ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ!

Ανακοίνωση 01-11-2021ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19-10-2021

Τα παιδιά της Δ' τάξης που θα υποβληθούν σε rapid test, θα πρέπει αύριο να έχουν μαζί τους το αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτραπεί η είσοδος στην τάξη. 
Παρακαλούνται οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών να είναι τυπικοί στη διαδικασία του self test, για την  αποφυγή  περαιτέρω διασποράς του κορονοιου. 

Ενημέρωση 18-10-2021

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά σας δεν έχουν που να παίξουν και έρχονται στο σχολείο. 
Κατά διαστήματα όμως γίνονται σοβαρές ζημιές, οι οποίες αποκαθίστανται, αλλά ξαναγίνονται τα ίδια!
Έτσι και σήμερα το πρωί βρήκαμε στον πάνω όροφο ένα  παράθυρο σπασμένο,  το οποίο είναι επικίνδυνο για τα ίδια τα παιδιά τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου!!!
Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τα παιδιά που έρχονται εκτός σχολείου αν τυχόν συμβεί κάτι;
Θεωρείται απαράδεκτο να υπάρχει αυλή και να παίζουν στον επάνω όροφο. Συνιστούμε την προσοχή των παιδιών σας μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα!!
Σύλλογος διδασκόντων Κουντούρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑ 4 SELF TEST ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-09-2021

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΨΕΙΡΕΣ!!!


Ανακοίνωση 24-09-2021

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα self tests γίνονται στο σπίτι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.  Επομένως κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα, στην οποία πρέπει να είναι γραμμένος ο κωδικός!! Ο κωδικός εμφανίζεται με τη δήλωση του αποτελέσματος του self test στην πλατφόρμα του υπουργείου (gov.gr  )
Παρακαλούμε να είστε συνεπείς για την ομαλή λειτουργία του σχολείου, καθώς οι μαθητές χωρίς τη σχολική κάρτα, θα πρέπει να αποχωρούν από την τάξη.

Οι μαθητές της Α' τάξης τη Δευτέρα να έχουν μαζί τους ένα χαρτάκι, στο οποίο να είναι γραμμένα:

 1)τηλέφωνα επικοινωνίας 2)email 


Τέλος σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά σχολναμε 01:15 !Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 13:15.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16-09-2021

Αύριο Παρασκευή 17-09-2021 το σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω του εορτασμού του Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συνοδέψουν τα παιδιά τους αύριο το πρωί στην εκκλησία.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14-09-2021

ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το self test την ΤΕΤΑΡΤΗ στο σπίτι τους και να φέρουν την επόμενη μέρα (Πέμπτη) τη σχολική κάρτα.  Απ' την επόμενη βδομάδα τα self test  θα γίνονται κανονικά στο σπίτι ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΕΜΠΤΗ και θα φέρνουν τη σχολική κάρτα στο σχολείο κάθε ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ..

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 12:25.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10-09-2021

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας θα γίνει τη Δευτέρα 13-09-2021 και ώρα 09:00.
Η είσοδος των γονέων στον χώρο του σχολείου απαγορεύεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (COVID-19).
Mεταφορά με λεωφορείο τη Δευτέρα δεν υπάρχει.
Στο σχολείο θα μπουν μόνο οι μαθητές φορώντας μάσκα.  Οι γονείς αν επιθυμούν να περιμένουν, θα είναι εκτός σχολείου, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις.

SELF TESTS
Οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με το ΑΜΚΑ τους self tests από το φαρμακείο.  Θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές στο σπίτι τους το self test και την επόμενη μέρα να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα με τον κωδικό που εμφανίζεται στην πλατφόρμα του υπουργείου(gov.gr).
Aν κάποιο παιδί έρθει χωρίς τη σχολική κάρτα, δε θα του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη και ο γονέας θα είναι υποχρεωμένος να το πάρει απ' το σχολείο.
ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΚΑ θα πρέπει να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ στα ΚΕΠ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ.

Την Τρίτη τα παιδιά θα πρέπει να έρθουν με τις σχολικές τσάντες γιατί θα μοιραστούν τα βιβλία.  Θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και φαγητό.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ θα σχολάσουν 12:25.
Η μεταφορά από Τρίτη θα γίνεται κανονικά με το λεωφορείο.


27-05-21

ΕΝΗΜΕΡΩΣH ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ VOUCHER


Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται μήνυμα που λέει ότι η εφαρμογή δεν επιβεβαιώνει τη φοίτηση του παιδιού στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Σχετικά με αυτό μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η πλατφόρμα, ως φαίνεται, για να επιβεβαιώσει τη φοίτηση αντιπαραβάλλει τα στοιχεία του παιδιού όπως αυτά είναι περασμένα στη βάση του ΑΜΚΑ, με τα αντίστοιχα στοιχεία στο MYSCHOOL (ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, ΦΥΛΟ και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ). Από τη μεριά του ο γονέας συμπληρώνει τον αριθμό μητρώου του παιδιού και εντοπίζει τη σχολική μονάδα πληκτρολογώντας το όνομά της στο αντίστοιχο κελί.

Σε κάποιες από τις προβληματικές περιπτώσεις διαπιστώθηκε, ότι στην πλατφόρμα της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, στο κελί του ονόματος του παιδιού δεν αναγραφόταν το όνομά του αλλά η λέξη ΑΡΡΕΝ (αν ήταν αγόρι) ή ΘΗΛΥ (αν ήταν κορίτσι).

1 - Μπορούμε να αναζητήσουμε το ΑΜΚΑ του παιδιού

http://www.amka.gr/

 Τα απαιτούμενα στοιχεία τα παίρνουμε από το MYSCHOOL (ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ). Αν εντοπιστεί το παιδί δε χρειάζεται να προχωρήσετε παραπέρα διότι τα στοιχεία του MYSCHOOL ταυτίζονται με αυτά του ΑΜΚΑ.

2 - Βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής εντοπίζεται στο Εθνικό Δημοτολόγιο μέσα από το MYSCHOOL (αναφερόμαστε στα παιδιά με ελληνική ιθαγένεια). Μπείτε στον μαθητή (ΜΑΘΗΤΕΣ – ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ), πηγαίνετε αριστερά στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, πατήστε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ και κάντε κλικ στην ONLINE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Θα πρέπει να εμφανιστεί στο αποτέλεσμα το όνομα του παιδιού. Αν αυτό δε συμβεί, ενδέχεται κάποιο από τα στοιχεία του μαθητή (π.χ. η ημερομηνία γέννησης)  να μην είναι σωστό. Πηγαίνετε ΜΑΘΗΤΕΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ και κάντε χειροκίνητη αναζήτηση επιλέγοντας κατά προτίμηση στα κριτήρια το έτος και όχι την ημερομηνία γέννησης. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό του MYSCHOOL.

Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνει σε όλους τους μαθητές του σχολείου και όχι μόνο στις περιπτώσεις της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Ο μη εντοπισμός του παιδιού στο Εθνικό Δημοτολόγιο ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και σε άλλες περιπτώσεις π.χ. σε γονείς που κάνουν αίτηση για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά το voucher, ο προαναφερθείς έλεγχος γίνεται για να αποκλειστεί η πιθανότητα η αίτηση του γονέα να μην προχωράει, επειδή η εφαρμογή αδυνατεί  να διασταυρώσει τα στοιχεία του παιδιού στο MYSCHOOL με τα αντίστοιχα του Εθνικού Δημοτολογίου (αν όντως υφίσταται τέτοια διασταύρωση).

Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ανακοίνωση της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ σχετικά με τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί αυτές τις ημέρες:

https://digital-access.gov.gr/allcategories-el-gr/blog/simantiki-anakoinosi-aitiseis-me-provlimata-stin-epivevaiosi-tis-foitisis

18-05-2021

BINTEO ME TA BHMATA ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΩΔΙΚΟ!!


ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΚΑ θα πρέπει να πάνε στο Κέντρο Υγείας Καντάνου το Σάββατο 22-05-21 και ώρα 10:00

ή τη Δευτέρα 24-05-21 και ώρα 09:00.

Εκεί θα κάνουν rapid test ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ :2823340000


ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΜΚΑ  να πάτε στο Κ.Ε.Π. Καντάνου!!

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Ε.Π.:2823340210 PER FEMIT QE NUK KAN AMKA, ata duhet të shkojnë në Qendrën Shëndetësore Kantanos të Shtunën 22-05-21 në 10:00

ose të hënën 24-05-21 në 09:00.

Aty do të bëjnë rapid test FALAS !!!

TELEFONI : 2823340000


PER AMKA SA PER IMEN TE IKIN TE KEP KANTANOY!!! ΑΜΚΑ DO NEVOITET EDHE VITIN TJETER !!! PER KET DUHET TA NXIRNI!!!

TELEFONI : 2823340210


5-5-2021

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων από 10 Μαΐου με υποχρεωτική τη χρήση self test 


Σας ενημερώνουμε, ότι από   τη Δευτέρα 10  Μαΐου 2021,  σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021) για το self test σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα..

  Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. 

Κατά συνέπεια από Δευτέρα 10/5 δε θα επιτρέπεται σε κανένα εκπαιδευτικό ή και μαθητή/τρια η είσοδος στο σχολείο αν πρώτα δεν επιδεικνύει το απαραίτητο έγγραφο.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1.    1)  Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.

2.   2)   Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. (Προσοχή πρέπει εντός των 24 ώρων πριν έρθει στο σχολείο )

3.     3) Εισέρχεστε στην πλατφόρμα 

https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&

όπου συνδέεστε με κωδικούς taxinet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.

4.      Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης από το σπίτι. 

Τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στο χειρόγραφο έντυπο :


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:https://self-testing.gov.gr/

Οδηγίες για self test στο παρακάτω βίντεο:


https://m.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

12-4-21

Σας ενημερώνουμε ότι οι βαθμοί του Β' τριμήνου έχουν σταλεί στα email των γονέων- κηδεμόνων . ( για τις τάξεις Γ' - Δ'- Ε' - ΣΤ').30-3-2021

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν  τα παιδιά τους στο ολοήμερο κατά το σχολικό έτος 2021-2022, θα πρέπει να προσέλθουν αύριο στο σχολείο για να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.  Το σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00- 14:00.Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη."

Μην χάσετε σήμερα 8 Μαρτίου 2021, στις 18:00 την ζωντανή μετάδοση της δράσης μας στο κανάλι μας στο YouTube σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του παιδιού" και εισηγήτριες τις κα Φωτεινή Παπαδάτου, Ψυχολόγο και κα Μαρία Φουσταλιεράκη, Ψυχολόγο.
- Πώς η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προλαμβάνει την κακοποίηση;
- Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων;
- Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να μιλήσω στο παιδί μου;
- Από πού έρχονται τα παιδιά;
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τρόπους ενίσχυσης της εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά θέματα σεξουαλικότητας καθώς και να δίνουν απλές συμβουλές για να τα θωρακίσουν απέναντι σε κάθε κίνδυνο.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Δείτε την εκδήλωση στον σύνδεσμο:
https://youtu.be/wnrVJS-VQwQ


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ!

ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ- 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 - 12:00

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016). «Η αναζήτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» πραγματοποιείται από το σχολείο εγγραφής με βάση τα παρακάτω στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή 2. όνομα μαθητή 3. όνομα πατέρα 4. όνομα μητέρας 5. ημερομηνία γέννησης. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι προς εγγραφή μαθητές στο ίδιο σχολείο έχουν και τα πέντε (5) στοιχεία ίδια, θα πραγματοποιείται ταυτοποίηση με επιπλέον στοιχεία που θα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας, όπως είναι η διεύθυνση κατοικίας. Τα παραπάνω πέντε (5) στοιχεία τα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή με υπεύθυνη δήλωσή του. Σε περίπτωση που προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή και μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει ως προς την αλλαγή αυτή τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των εν λόγω στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και στη συνέχεια ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ώστε ο Διευθυντής να αντλήσει τα καινούρια στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool».
 β. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
(παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25). 
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).
 δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. Συνιστάται, οι Διευθυντές/τριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρθρο 5 ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του Ν. 4559/2018 (Α 142).
 ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. 
1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο δημοτικό. 2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2021) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφήςτου/της μαθητή/τριας. 3. Στις περιπτώσεις που ο/η μαθητής/τρια θα συνεχίσει τη φοίτησή του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή του Πιστοποιητικού Φοίτησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, το Πιστοποιητικό παραδίδεται στο γονέα ή στον κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει βεβαίωση παραλαβής . 4. Νήπια τα οποία δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο Νηπιαγωγείο και την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν των ηλικία των έξι (6) ετών, εγγράφονται στο δημοτικό με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου Κ.Ε.Σ.Υ ή του οικείου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο, παρ. 1 του άρθρου 7, του Π.Δ.79/2017(Α 109),όπως ισχύει . Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), εγγράφονται υποχρεωτικά στο δημοτικό. 5. Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, οι γονείς/κηδεμόνες του νηπίου υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή/τρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο/Η Διευθυντής/τρια Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του/της μαθητή/τριας και σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της περιπτ. 26, της παρ.4, του άρθρου 94 του ν.3852/2010 (Α 87). 6. Στις περιπτώσεις που οι μαθητές/τριες εγγράφονται σε δημοτικό σχολείο εκτός της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου ή σε ιδιωτικό σχολείο, ο/η Διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας εγγραφής οφείλει να αναζητά το Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπίων από το Νηπιαγωγείο αποφοίτησης με βάση τη βεβαίωση  φοίτησης.

Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ
α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 
Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α.(Β 3838). 
Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο: Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ» Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος ( 15:00) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλα τα σχολεία θα παραμείνουν για 3 μέρες κλειστά λόγω της κακοκαιρίας που έρχεται.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με Τηλεκπαιδευση  (webex), το μεσημέρι όπως και την προηγούμενη φορά (14:10-17:20). 
Οι μαθητές που είχαν πάρει τάμπλετ, μπορούν να προμηθευτούν ξανά αύριο το πρωί  από το σχολείο μας από τις 10-12!
ΘΕΜΑ: Υλοποίηση διαδικτυακού ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ του ΝΕΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ για την ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με την κα Βόκα Ελένη, Κ.Λ. του Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων

Σας υπενθυμίζουμε το επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar) που διοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 , στις 6:00 μ.μ., στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων. 

Θέμα σεμιναρίου: Η συμβολή της Οικογένειας και του Σχολείου στην κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και στη σχολική του επιτυχία. Εισηγήτρια: Ελένη Βόκα, Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΕΣΥ Χανίων. 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming), από το κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο YouTube, στη διεύθυνση : https://youtu.be/8RWmUd_UvZo, και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων στο chat. 

Τηρώντας τα απαραίτητα  μέτρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κουντούρας πρόσφερε βασιλόπιτες και δώρα για κάθε τάξη του σχολείου μας. Καθώς επίσης και για τον Σύλλογο Διδασκόντων.  Ευχαριστούμε πολύ για τα χαμόγελα που χάρισε σήμερα στα παιδιά μας!!


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,  
Σας ενημερώνουμε ότι τοποθετήθηκε η κοινωνική λειτουργός κα. Σιώπη Αφροδίτη,  η οποία θα είναι κάθε Τετάρτη στον χώρο του σχολείου. Παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε μαθητές,  εκπαιδευτικούς,  γονείς και κηδεμόνες,  με στόχο την προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας των παραπάνω και την ενδυνάμωση  όλης της σχολικής κοινότητας.  Η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε δια ζώσης ( σε ειδικές και έκτακτες συνθήκες τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας λόγω Covid-19 ) είτε μέσω τηλεφώνου/τηλεδιάσκεψης. 

Μπορείτε  να επικοινωνείτε στο 2823041459 ή mail@1dim-pelek.chan.sch.grΣας ενημερώνουμε ότι οι  βαθμοί που είχαν σταλεί μέσω email όταν ήταν κλειστά τα σχολεία,  δόθηκαν στους μαθητές καθώς δεν επιτρέπεται  η είσοδος όλων των κηδεμόνων στο σχολείο !08-01-2021

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11-01-2021 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά στο σχολείο με το λεωφορείο φορώντας μάσκα.  Θα ακολουθηθεί το κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων, τα παιδιά να κρατάνε τα βιβλία τους και τα τετράδιά τους, πρωινό φαγητό, μπουκάλι με νερό και 3-4 μάσκες. 
 Το ολοήμερο για τα παιδιά που έχουν γραφτεί θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 15:45, να  έχουν μαζί τους φαγητό!! 
Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που έχουν πάρει τάμπλετ μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τα επιστρέψουν. 


23-12-2020

Σας ενημερώνουμε ότι οι βαθμοί των παιδιών έχουν σταλεί στα email σας.27-11-2020

Θέμα: Γνωρίζω και αξιοποιώ την πλατφόρμα Webex Meetings στο μάθημα για Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Μαθητές και Μαθήτριες 

 Στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφώσεων του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, την ερχόμενη Τετάρτη 25/11 και κάθε Τετάρτη έως και την Τετάρτη 16/12 και ώρα 18:00- 20:00 το εξ αποστάσεως εργαστήριο «Γνωρίζω και αξιοποιώ την πλατφόρμα Webex Meetings», πέραν των εκπαιδευτικών, είναι ανοικτό πλέον και για γονείς, μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/-ες θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα

έως και την προηγούμενη Τρίτη κάθε Τετάρτης. Την Τετάρτη το πρωί θα στέλνεται το link της συνάντησης μέσω email στους γονείς και στους μαθητές που εγγράφηκαν (Η εγγραφή γίνεται για την ομαλή διεξαγωγή του εργαστηρίου). 

Δραστηριότητες στο Εργαστήριο: Α. Θα συζητηθούν οι λύσεις στα συνήθη τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά το μάθημα, από την πλευρά του εκπαιδευτικού αλλά και από την πλευρά του μαθητή 

Β. Θα γίνει επίδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες όταν συνδέονται στο Webex meeting, είτε από υπολογιστή είτε από ταμπλέτα είτε από κινητό. 

Γ. Θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με τη χρήση του Webex .

 Καλή δύναμη!


Για να πραγματοποιηθεί η Τηλεκπαιδευση να κατεβάσετε στον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας την εφαρμογή Cisco webex meetings!


16-11-2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Στο e-mail σας ή στην πλατφόρμα e-me θα σταλούν οι σύνδεσμοι των εκπαιδευτικών κάθε τάξης ξεχωριστά.  
1)Πατάτε πάνω σε αυτόν τον σύνδεσμο που σας έχει σταλεί και στη συνέχεια 
2) Join from your browser.
3) Θα ανοίξει ένα παράθυρο που πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το e-mail σας ( θα βάλετε το e-mail που έχετε δώσει στο σχολείο).
4) Στη συνέχεια στην οθόνη σας θα δείτε ένα πράσινο πλαίσιο και πατάτε Join meeting.
5) O δάσκαλος θα δεχτεί τον μαθητή/ τη μαθήτρια και η τηλεκπαίδευση ξεκινάει!
Αν έχετε απορίες επικοινωνήστε με τον δάσκαλο- τη δασκάλα της τάξης! Καλή μας δύναμη!
Η Τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική! Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά ίντερνετ, ούτε έχει το κάθε παιδί τον δικό του υπολογιστή.  Το κράτος έχει βάλει πρόγραμμα στην ΕΡΤ2 για να παρακολουθούν τα παιδιά. Ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο!


“Μαθαίνουμε στο Σπίτι”: Αυτό είναι το πρόγραμμα των μαθημάτων στην ΕΡΤ2 για 16 -17/11

Κάθε πρωί στις 9:00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.
 • Γλώσσα Α’: Διδασκαλία για τον τονισμό (Εκπαιδευτικός: Σοφία Γεωργανά)
 • Διαθεματικό Β’: Μαθαίνω την ώρα (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Καρατζογιάννη)
 • Γλώσσα Γ’: Χρόνοι ρημάτων ενεργητικής φωνής (Εκπαιδευτικός: Ρενάτα Ζαφείρη)
 • Μαθηματικά Γ’ – Δ’: Τα τρίγωνα (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)
 • Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’: Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)
 • Μαθηματικά Β’-ΣΤ΄: Νοερές πράξεις Α (Πρόσθεση & Αφαίρεση) (Εκπαιδευτικός: Γιάννης Καραγιαννάκης)
 • Ιστορία Ε’: Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο (Εκπαιδευτικός: Σοφία Κλαδά)
 • Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

ΤΡΙΤΗ 17/11/2020

 •  Γλώσσα Α’: Πρώτη Γραφή & Ανάγνωση (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Κότσαρη)
 • Γλώσσα Β’: Οικογένειες λέξεων – Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Ζέρβα)
 • Μαθηματικά Β’ – Γ’: Προπαίδεια (1, 2, 3) (Εκπαιδευτικός: Σοφία Πανταζή)
 • Μαθηματικά Γ’: Δεκαδικοί αριθμοί (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Τσάλλα)
 • Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’: Το σώμα μας (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)
 • Γλώσσα Δ’ – Ε’ – ΣΤ’: Επαναληπτικό μάθημα (Θέμα, Πολύς, Ενεστώτας & Αόριστος) (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)
 • Μαθηματικά Ε’: Διάταξη δεκαδικών αριθμών – Αξία θέσης ψηφίου (Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Πιπερίδου)
 • Γεωγραφία ΣΤ’: Το σχήμα και οι κινήσεις της γης (Εκπαιδευτικός Μαριάννα Μυρσιάδη)


Από Δευτέρα 16-11-20 τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν μέχρι 30 Νοέμβρη.   Θα δοθούν από Δευτέρα αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα γίνεται η Τηλεκπαιδευση!


Αύριο 06-11-2020 το ΟΛΟΗΜΕΡΟ δε θα λειτουργήσει λόγω απουσίας της εκπαιδευτικού.


 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α' ΤΑΞΗΣ

Τα παιδιά που γράφτηκαν στην πλατφόρμα του υπουργείου θα πρέπει να κάνουν είσοδο στην πλατφόρμα e- me ( πατήστε τον σύνδεσμο που βρίσκεται παρακάτω). Για να γίνει είσοδος χρειάζεται το username ( a...) και τον κωδικό σας. Στη συνέχεια πάνω δεξιά θα δείτε ένα καμπανάκι, πατώντας πάνω θα δείτε ότι η δασκάλα της τάξης σας έχει προσκαλέσει στην ψηφιακή σας τάξη. Από κει πρέπει να δεχτείτε την πρόσκλησή της.4-11-2020

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εοδυ οι μαθητές του σχολείου φοράνε μάσκες κατά τη διάρκεια του μαθήματος καθώς και στα διαλείμματα .  
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

Ο κ. Εμμανουήλ Λουμπούνης , Ειδικός Γενικής Ιατρικής - Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ , Διευθυντής Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης , απατώντας στα σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν από τους υπεύθυνους διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID- 19 σχολικών μας μονάδων αναφέρει:
Πότε επιστρέφουν ο μαθητής ή η μαθήτρια στη σχολική μονάδα , εφόσον την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα;
Μόνο με εξέταση από γιατρό μπορεί να γίνει ασφαλής επιστροφή του μαθητή- της μαθήτριας στο σχολείο.
Χρειάζεται βεβαίωση από γιατρό για την επιστροφή τους στη σχολική μονάδα;
Αν εξετάσει ο γιατρός, προφανώς και μπορεί να χορηγήσει βεβαίωση με τις συστάσεις του, όποιες κι αν είναι αυτές ( επιστροφή, παραμονή στο σπίτι κ.λπ.)
Τι προβλέπεται εάν ο μαθητής/ η μαθήτρια δεν πάνε σε γιατρό για περαιτέρω κλινικό έλεγχο;
Υπό τις παρούσες συνθήκες , σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγείται ιατρική εξέταση,αλλιώς, δεν πρέπει να επιτρέπεται η επιστροφή. Γι' αυτό το λόγο , μπορεί ο ιατρός να στέλνει ένα mail ή έστω μια πρόχειρη ιδιόχειρη γνωμάτευση.

Παρακαλούνται οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κουντούρας να ενημερώνουν τον/την εκπαιδευτικό της τάξης για την απουσία του παιδιού τους.  Στο σχολείο επιστρέφουν τα παιδιά που έχουν αρρωστήσει μόνο με βεβαίωση ιατρού.  Σε διαφορετική περίπτωση ( λόγω των συνθηκών που επικρατούν), η επιστροφή τους θα γίνεται δεκτή μετά από 10 μέρες.

*"Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/ κηδεμόνων και εφόσον , σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού , το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση , θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
*Εν αναμονή του αποτελέσματος το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον ( εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάσταση του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α' ΤΑΞΗΣ

Εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας καλείστε να πραγματοποιήσετε εγγραφή των παιδιών σας στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.  Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν απ' τη δασκάλα της τάξης.
Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή να σημειώσετε το όνομα χρήστη και να το δώσετε στη δασκάλα της τάξης!
Αφού έχετε τα απαραίτητα στοιχεία και οδηγίες , πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ξεκινήσετε την  εγγραφή. 
Αλλαγή ωραρίου για το ολοήμερο λόγω των έργων : Τα παιδιά  που μένουν ολοήμερο θα φύγουν με το λεωφορείο στις 3 και μισή!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: "ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 24ης & 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΨΗΛΟΣ ΒΟΛΑΚΑΣ"

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ενημερώνει τους δημότες του ότι από τη Δευτέρα 05.10.2020 και μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, η δημοτική οδός Παλαιόχωρας - Κουντούρας θα παραμένει κλειστή  κατά τις ώρες 09:00 μέχρι 13:00 και το απόγευμα από 16:00 μέχρι 18:00 για λόγους τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή "Ψηλός Βόλακας".

Η διέλευση πεζών και οχημάτων θα απαγορεύεται κατά τις παραπάνω ώρες με εξαίρεση τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Πυροσβεστική κ.α).

Για έκτακτες περιπτώσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2823340309 ή 2823340324 Γραφείο Δημάρχου.Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 5-10-2020 θα λειτουργήσει το ολοήμερο. Το πρωί το σχολείο θα ανοίγει στις 07:30 καθώς ξεκινάει η πρωινή ζώνη. Όσα παιδιά έχουν γραφτεί ολοήμερο θα φεύγουν στις 16:00 κανονικά με το λεωφορείο. Άρα από Δευτέρα τα παιδιά του ολοήμερου να έχουν το μεσημεριανό φαγητό τους σε μπολάκι που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Το πρωί που έρχονται οι μαθητές,  το φαγητό μπαίνει στο ψυγείο που βρίσκεται στην τραπεζαρία. 


Αύριο Τετάρτη 30-09-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 01:15, αυτό  θα ισχύει πια καθημερινά!!


Τη Δευτέρα 28/09/2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 12:25. Ενώ την Τρίτη 29/09/2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 01:15!


Αύριο 25-09-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 1:15.


Αύριο 24-09-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 12:25.Αύριο 23-09-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 1:15.

Επίσης την Πέμπτη 24-09-2020  Θα γίνει συνάντηση στο σχολείο των γονέων των Α' και Β' τάξεων στις 6:30 το απόγευμα. Τα παιδιά δε χρειάζεται να έρθουν.  Απαραίτητη η μάσκα από όλους!


Αύριο 22-9-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 01:15!


Γενική Συνέλευση Γονέων

Την Τετάρτη 23-09-2020 στις 7μμ καλούμε σε γενική συνέλευση  όλους τους γονείς στο Πολιτιστικό Ενοριακό Κέντρο Αγίας  Σοφίας .  Με θέμα απολογισμό της προηγούμενης διετίας και ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ.  Η παρουσία ΟΛΩΝ  είναι σημαντική γιατί δεν έχουμε το περιθώριο για επαναλαμβανόμενες συναντήσεις λόγω covid-19. Απαραίτητη η χρήση μάσκας!Τη Δευτέρα 21-09-2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 01:15!


Αύριο Τετάρτη 16/09/2020 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν 12:25.14 Σεπτεμβρίου 

Είναι σημαντικό τα παιδιά να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον και να μαθαίνουν για την ανακύκλωση! Για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκαν 3 κάδοι σε διαφορετικά σημεία στην αυλή του σχολείου μας! Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κουντούρας για τη βοήθειά του!


ΑΓΙΑΣΜΟΣ 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας θα γίνει τη Δευτέρα 14-09-20 και ώρα 11:30 , παρουσία ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ( η είσοδος στους γονείς ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ , για αποφυγή συνωστισμού λόγω των συνθηκών που επικρατούν). ΜΟΝΟ  οι μαθητές της Α' τάξης,  μπορούν να συνοδεύονται από ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ (φορώντας μάσκα).
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ!!
Τη Δευτέρα ΔΕ θα γίνουν δρομολόγια με το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Την Τρίτη 15-09-20 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο με το λεωφορείο, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα. (Χωρίς μάσκα το λεωφορείο δε θα παίρνει τα παιδιά). Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους :
1)πρωινό
2)μπουκάλι με νερό
3)  1 τετράδιο 
4) 2 μάσκες 
Η κάθε μάσκα θα πρέπει να είναι φυλαγμένη σε ξεχωριστό σακουλάκι!
Θα σχολάσουμε 11:30 και οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά με το λεωφορείο.  


Σεπτέμβριος 2020

Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ για τη συνεργασία και τη βοήθεια που μας προσφέρει κάθε χρόνο!
Φέτος παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, το σχολείο μας πήρε χρώμα και ζωντάνια.  Σας περιμένουμε στις 14 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ για μια δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Μετά από καιρό επιτέλους επιστρέφουμε στις κανονικές μας τάξεις.  Από Δευτέρα 1 Ιουνίου ξεκινάμε... Στο σχολείο μας ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ θα έρχονται κανονικά ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Αυτούς τους μήνες όλοι έχουμε καταλάβει ότι η ζωή μας άλλαξε.  Ακόμα και στο ΣΧΟΛΕΙΟ  θα υπάρχουν κάποια καινούρια δεδομένα για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!
Παρακαλούμε τους γονείς να διαβάσουν τα παρακάτω με προσοχή και να κάνουν μια συζήτηση με τα παιδιά ώστε να είναι προετοιμασμένα.  Τη Δευτέρα θα μιλήσουμε και εμείς βέβαια μαζί τους για τις αλλαγές στο σχολικό μας περιβάλλον.
 • Τα παιδιά εκτός από το φαγητό, πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά μπουκάλια με νερό. ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ!
 • Καλό είναι  να έχουν στην τσάντα τους μαντηλάκια ή κάποιο μικρό αντισηπτικό που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στα διαλείμματα.
 • ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ  θα κάνει 2 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ .  Οπότε το πρωί και το μεσημέρι θα υπάρξει καθυστέρηση.  Παρατηρήστε την ώρα που περνάει το λεωφορείο για να μην περιμένουν τα παιδιά αρκετή ώρα στον δρόμο.
 • Οι μαθητές καλό είναι να αγοράσουν ένα μαρκαδοράκι κατάλληλο για τον ασπροπίνακα.  ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ  μεταξύ τους ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!
 • Η ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δε θα λειτουργεί.  Όποιος όμως έχει κάποιο βιβλίο παρακαλούμε να επιστραφεί.
 • Τα διαλείμματα θα αλλάξουν.  Θα βγαίνουν οι μικρές τάξεις ( Α' , Β' , Γ' ) ξεχωριστά απ' τις μεγάλες ( Δ' , Ε', ΣΤ' ).  Θα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στην αυλή για την κάθε τάξη ξεχωριστά.
 • Μπάλες δεν επιτρέπονται , γι' αυτό ούτε τα ίδια τα παιδιά να κρατάνε από το σπίτι τους. Ούτε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι!
 • Φυλλάδια με ασκήσεις δε θα δίνονται για το σπίτι.  Οι ασκήσεις θα διορθώνονται από τα ίδια τα παιδιά από τον πίνακα.
 • ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!! Για οτιδήποτε χρειαστείτε η επικοινωνία θα είναι τηλεφωνική.
 • Οι αίθουσες θα καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της μέρας από την καθαρίστρια του σχολείου.  Σε ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ θα υπάρχει ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ.
 • Οι μαθητές θα κάθονται ένας - ένας και με απόσταση τα θρανία μεταξύ τους.
 • ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ καθώς θα χρησιμοποιηθούν στην αρχή της επόμενης χρονιάς.

Επιστροφή στο σχολείο μας από 1 Ιουνίου και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς!!

Δείτε το παρακάτω βίντεο μαζί με τα παιδιά σας!
Παιδιά ετοιμαστείτε... Ξεκινάμε ξανά! Ανυπομονούμε να σας δούμε!ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α' ΤΑΞΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 10:00- 12:00. ( από 15- 29 Μαΐου )

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 35 της από 01-05-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 90), οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. 
Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α). Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014. 
Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκροτείται σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εγγραφών των μαθητών/τριών στα δημοτικά σχολεία. Η Επιτροπή αποτελείται από τον/την Προϊστάμενο/μένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ως πρόεδρο, και δύο (2) Διευθυντές/ντριες ή Προϊσταμένους/μένες Δημοτικών Σχολείων ως μέλη παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α). 
Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/ντριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων. 


Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: 
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016). «Η αναζήτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» πραγματοποιείται από το σχολείο εγγραφής με βάση τα παρακάτω στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή 2. όνομα μαθητή 3. όνομα πατέρα 4. όνομα μητέρας 5. ημερομηνία γέννησης. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι προς εγγραφή μαθητές στο ίδιο σχολείο έχουν και τα πέντε (5) στοιχεία ίδια, θα πραγματοποιείται ταυτοποίηση με επιπλέον στοιχεία που θα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας, όπως είναι η διεύθυνση κατοικίας. Τα παραπάνω πέντε (5) στοιχεία τα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή με υπεύθυνη δήλωσή του. Σε περίπτωση που προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή και μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει ως προς την αλλαγή αυτή τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των εν λόγω στοιχείων στο ΟΠΣΕΔ και στη συνέχεια ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ώστε ο Διευθυντής να αντλήσει τα καινούρια στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool». β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, ( θα σας δοθεί από τον διευθυντή για να το συμπληρώσει ο παιδίατρός σας) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.) 
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (π.χ Δ.Ε.Η.)
Συνιστάται, οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρθρο 5, ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α). 

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό .   ( θα δοθούν από τη νηπιαγωγό στον  διευθυντή του σχολείου )


Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

 α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα 

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων ( Θα δοθεί από τον διευθυντή)

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται: 

1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

2.   Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, • πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι, • πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες 

Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

3.  Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις. Για την λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος στα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία της χώρας ισχύουν όσα προβλέπονται στην 83939/Δ1/19-5-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 1800Β). 

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00): Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. 
Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό  έτος 2020-2021


Πατήστε  τον παρακάτω σύνδεσμο,  για να ενημερωθείτε Εγγραφές μαθητών /μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021


Επιμορφωτικό σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου για τους γονείς των μαθητών όλων των βαθμίδων σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία 


Αγαπητοί  γονείς, 

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, για να ενημερωθείτε σχετικά με το σεμινάριο : '' Ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μαθητών μας ''

Μαθαίνουμε στο σπίτι!!! 


Πατήστε τον σύνδεσμο,  για να δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων από αύριο στην Ερτ2 στις 10:00. Μαθαίνουμε σπίτι με την Ερτ2


Μαθαίνουμε στο σπίτι με την Ερτ2

Συνεχίζονται τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης με την Ερτ2.  Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε το πρόγραμμα. Μαθαίνουμε στο σπίτιΚανόνες σωστής συμπεριφοράς και χρήσης της ψηφιακής μας τάξηςΑγαπητοί γονείς και παιδιά,
Όπως στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς  θέτουμε τους βασικούς κανόνες που θα έχουμε στη τάξη, έτσι ακριβώς και στην ψηφιακή μας τάξη, για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά και με ασφάλεια θα πρέπει να ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:


 1 Μπαίνουμε πάντα με την επίβλεψη και καθοδήγηση των γονέων.    2. Nα θυμόσαστε πως ό, τι ανεβάζετε και γράφετε στην πλατφόρμα δεν κατεβαίνει, ακόμα και αν το διαγράψετε. Είναι σαν να αφήνουμε ένα αποτύπωμα, ένα ψηφιακό αποτύπωμα.3. Αποφεύγουμε να βάζουμε φωτογραφία μας στο προφίλ (όποιοι έχουν βάλει φωτογραφία, είναι πολύ σημαντικό να τη βγάλετε αμέσως). 4. Καλό είναι να μοιραζόμαστε πράγματα αλλά τους κωδικούς μας και τα προσωπικά μας δεδομένα ας τα κρατήσουμε μόνο για μας.

5. Προσέχουμε τις βιντεοκλήσεις.

6. Οι συνομιλίες θα πρέπει να αφορούν μόνο τα μαθήματα και τις εργασίες.7. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τους δασκάλους και τους υπόλοιπους συμμαθητές μας στον τοίχο της ψηφιακής τάξης και να είμαστε σαφείς όταν ρωτάμε κάτι.


8.  Αν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάποια ανάρτηση, να γράφουμε σχόλιο μέσα σε αυτήν κι όχι σε νέα ανάρτηση.

9. Να ελέγχουμε τα εικονίδια των μηνυμάτων και των ειδοποιήσεων πάνω δεξιά, στο καμπανάκι.10.Θα αναρτώνται εργασίες όποτε σας πει ο κάθε εκπαιδευτικός.


Πρέπει να γνωρίζετε ότι σκοπός της ψηφιακής τάξης είναι μία ήπια επαφή με τους μαθητές μας. Σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε στη διδακτέα ύλη. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν με εργασίες εμπέδωσης, φιλαναγνωσίας, project ή οτιδήποτε άλλο ευχάριστο και δημιουργικό για τα παιδιά.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των παραπάνω οδηγιών. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα ασφαλές ψηφιακό - παιδαγωγικό περιβάλλον.

Με εκτίμηση,
Ο σύλλογος διδασκόντων Δ/Σ Κουντούρας


Η Εκπαιδευτική τηλεόραση στην Ερτ2


Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών καθώς και τα μαθήματα που έχουν ήδη προβληθεί  ανά  τάξη  πατώντας εδώ2 Απριλίου 
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 


Αγαπητοί γονείς, 
 Λόγω της ημέρας ανατρέξτε στην βιβλιοθήκη σας ή μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, για να διαβάσουν τα παιδιά κάποιο αγαπημένο τους βιβλίο. Μικρός Αναγνώστης

Καλή  διασκέδαση :-) 


Αγαπητοί γονείς,
  Με ιδιαίτερη χαρά, και μετά από πολύ κόπο και πολύωρες προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, με μόνο σύμμαχό μας την αγάπη για τους μαθητές/τριες και αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε, σε ένα βαθμό, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μας έβαλαν οι υποδομές του Υπουργείου Παιδείας, έφτασε η στιγμή να  εξοικειωθούν οι μαθητές/τριες με τις ηλεκτρονικές μας τάξεις.
  Για όσους δεν έχουν καταφέρει να μπουν στην ψηφιακή τους τάξη, πρέπει πρώτα να κάνουν μία φορά είσοδο στην πλατφόρμα e-me ,στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-me.edu.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ΠΣΔ που έχουν.
  Στη συνέχεια ο κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας μπορεί να αποστείλει πρόσκληση στους μαθητές/τριες να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.
  Την επόμενη φορά που θα εισέλθει το κάθε παιδί στην e-me θα εμφανιστεί επάνω δεξιά στην οθόνη στο καμπανάκι μια ή περισσότερες ειδοποιήσεις. Πατώντας επάνω βλέπει τις ειδοποιήσεις και επιλέγοντάς τις του ζητείται η αποδοχή της πρόσκλησης ώστε να συμμετέχει στις ψηφιακές τάξεις ή αλλιώς στις κυψέλες της δασκάλας τους ή του δασκάλου/λας της Μουσικής, Πληροφορικής, Γυμναστικής, των Αγγλικών, των Γερμανικών, των Τμημάτων Ένταξης και Υποδοχής καθώς και των δασκάλων παράλληλης στήριξης. Έτσι επιλέγοντας το εικονίδιο ''κυψέλες'' εισέρχεται στο περιβάλλον εμφάνισης όλων των κυψελών στις οποίες είναι μέλος. Επιλέγοντας κυψέλη εκτελεί κάθε φορά τις δραστηριότητες που του έχουν ανατεθεί από τον /την αντίστοιχη εκπαιδευτικό. Οι ημέρες αναρτήσεων των δραστηριοτήτων καθώς και τα χρονικά περιθώρια για να διεκπεραιωθούν αυτές από τους μαθητές/τριες θα είναι συγκεκριμένες και θα ανακοινωθούν από τους/τις εκπαιδευτικούς. Με λίγα λόγια θα υλοποιηθεί στα σχολεία μια ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου ο κάθε μαθητής/τρια έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο, για να διεκπεραιώσει τις δραστηριότητες που του έχουν ανατεθεί και να λάβει την αντίστοιχη ανατροφοδότηση- διόρθωση από τον/την εκπαιδευτικό.
  Σε κάθε κυψέλη οι δραστηριότητες αναρτώνται στον τοίχο της κυψέλης (αρχικά, γιατί στη συνέχεια θα ανατίθενται δραστηριότητες και με άλλο τρόπο. Θα ενημερωθείτε και για αυτό). Μετά την εισαγωγή στην κυψέλη πρέπει να αναζητήσει ο μαθητής το εικονίδιο που οδηγεί στον τοίχο της.
  Ας απολαύσουμε, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί ο εγκλεισμός μας, λόγω κορωνοϊού, τη χαρά που μπορεί να δώσει ένα άψυχο ηλεκτρονικό εργαλείο στα παιδιά μας!!! Για να δούμε!!!

   Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και για τη συνεργασία σας!!Με εκτίμηση
Ο σύλλογος διδασκόντων Δ/Σ Κουντούρας 
Τα μαθήματα στην Ερτ2 συνεχίζονται και για την υπόλοιπη εβδομάδα στις 10:00Τετάρτη,  1/04/2020

ΦΥΣΙΚΗ Ε' & Στ' :'' Θερμοκρασία - Θερμότητα''

ΦΥΣΙΚΗ Ε' :''Ηλεκτρικό  κύκλωμα - Αγωγοί-Μονωτές''

ΓΛΩΣΣΑ Ε' : '' Εγκλίσεις των ρημάτων' 'Πέμπτη,  2/04/2020


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β'-ΣΤ' : '' Νοερές πράξεις (πρόσθεση - αφαίρεση)  Α μέρος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ'-Στ' :''Νοερές πράξεις (πρόσθεση και αφαίρεση)  Β μέρος''

ΓΛΩΣΣΑ Β' :''Παραγωγή γραπτού λογου:Περιγραφικός λόγος''Παρασκευή,  3/04/2020


ΓΛΩΣΣΑ Γ': '' Παραγωγής γραπτού λόγου :Αφηγηματικός λόγος''

ΦΥΣΙΚΗ Ε' &  Στ': '' Ιδιότητες του φωτός''

ΓΛΩΣΣΑ Στ' :''Μεταβατικά, αμετάβατα και συνδετικά ρήματα''Πώς να εξοικειωθούμε με την πλατφόρμα e-me


Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο:  Για τους μαθητές!!!Ανακοίνωση για  την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα e-me

Μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση,  για να μεταβείτε στην πλατφόρμα e-me. Μετα πατήστε '' είσοδος'',  γράψτε το '' όνομα χρήστη'' και τον '' κωδικό'' σας και πατήστε ξανά '' είσοδος '' . Είναι τα στοιχεία που έπρεπε να συγκρατήσετε  μόλις πραγματοποιήσατε  την εγγραφή σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  Πρέπει να μπείτε,  για να σας προσθέσουμε στην ψηφιακή μας τάξη. Μόλις μπείτε, ενημερώστε τη δασκάλα της τάξης σας.

Είσοδος στην πλατφόρμα e-me


Η εξ αποστάσεως διδασκαλία ξεκινάει 


Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 στις 10:00 ξεκινάει η εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της ΕΡΤ2. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για τις δύο πρώτες μέρες έχει ως εξής:Δευτέρα 30 Μαρτίου


1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης


2. Ιστορία Δ’ τάξης


3. Φυσική Ε’ τάξης

Τρίτη 31 Μαρτίου


1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης


2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης


3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξηςΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρακαλούνται οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κουντούρας να απαντήσουν στην παρακάτω φόρμα-ερωτηματολόγιο . Πατήστε τον σύνδεσμο! Φόρμα-Ερωτηματολόγιο


Εγγραφή μαθητών  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 


Αγαπητοί γονείς,

   Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας καλείστε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα,  για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή των παιδιών σας στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
   Εάν δε βρίσκετε τον σύνδεσμο στο email  σας, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
Όσον αφορά τον αριθμό μητρώου (Α. Μ.), οι γονείς των Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξεων θα τον βρείτε στον έλεγχο προόδου Α' τριμήνου του παιδιού σας.  Οι γονείς των Α' και Β' τάξεων να επικοινωνήσουν με τη δασκάλα της τάξης. Στην επιλογή του δημοτικού σχολείου θα βάλετε : Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Πελεκάνου Καντάνου Σελίνου Κρήτης. 
   Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή στείλτε το '' username'' και τον '' αριθμό μητρώου'' του παιδιού σας στη δασκάλα  της τάξης, για να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
   Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο,  για να διευκολυνθείτε.
Οδηγίες εγγραφής μαθητών για το Π. Σ. Δ.

Βαθμοί  Α' τριμήνου 


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 17-12-2019 στις 11:45 θα δοθούν οι βαθμοί και θα γίνει ενημέρωση για την επίδοση των μαθητών.